Hava Durumu
» Duyurular » 6736 Sayılı Kanunda Süre Uzatımı

3/8/2016 tarihli ve 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 2- 
(1) Bu Kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal edenler, ihlale neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için Kanunun 10 uncu maddesinin altıncı fıkrasında belirlenen geç ödeme zammı ile birlikte 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödemeleri şartıyla Kanun hükümlerinden yararlandırılır.
(2) Kanun kapsamında 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süreleri, 11 inci maddenin onuncu ve onbirinci fıkralarına göre ödenecek taksitler hariç olmak üzere, taksit ödeme sürelerinin bitim tarihinden itibaren dörder ay uzatılmıştır.
(3) Kanunun 10 uncu maddesinin ondokuzuncu fıkrası kapsamında başvuruda bulunarak mücbir sebep hâlini sonlandıran ancak, mücbir sebep ilanı nedeniyle verilmeyen beyanname ve bildirimleri fıkrada öngörülen sürede vermeyen mükellefler tarafından söz konusu beyanname ve bildirimlerin 30/4/2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil) verilmek ve tahakkuk eden vergilerin ilk taksiti birinci fıkrada, diğer taksitleri ise ikinci fıkrada belirtilen süre ve şekilde ödenmek şartıyla anılan fıkra hükümlerinden yararlanılır.
(4) Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçenekleri tercih edilerek yapılandırılan alacakların tamamının, birinci fıkrada belirtilen süre ve şekilde ödenmesi şartıyla Kanunun 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendi hükmüne göre indirim yapılır ve katsayı uygulanmaz.
(5) Kanun kapsamında peşin ödeme seçeneğini tercih eden ancak yapılandırılan tutarları süresinde ödemeyerek Kanundan yararlanma hakkını kaybedenlerce, 30/4/2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye yazılı olarak başvuruda bulunularak taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi ve ilgili katsayı uygulanmak suretiyle yapılandırılan tutarın, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar ödenmesi gereken taksitlerin birinci fıkrada, diğer taksitlerin ise ikinci fıkrada belirtilen süre ve şekilde ödenmesi şartıyla Kanun hükümlerinden yararlanılır.
(6) Kanunun 3 üncü maddesinin dokuzuncu fıkrası ile 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında vadesinde ödenmesi öngörülen alacakların anılan fıkra hükümlerine göre ödenmemesi nedeniyle bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Kanun hükümlerini ihlal etmiş olan borçluların ihlale neden olan tutarları, birinci fıkrada belirtilen sürede ödemeleri ya da bu süre içerisinde veya bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yaptıkları başvurulara dayanılarak 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesine göre çok zor durumda olduklarının tespit edilmesi halinde bu borçlular da Kanun hükümlerinden yararlandırılır.
(7) Kanunun 4 üncü maddesinin dokuzuncu fıkrası hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunduğu halde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Kanun hükümlerini ihlal eden borçluların ihlale neden olan tutarları bu maddede belirtilen süre ve şekilde, ödeme süresi gelmemiş taksitleri ise Kanunda öngörülen şekilde tamamen ödemeleri halinde ilgili mevzuat uyarınca kesilmesi gereken vergi cezaları ve para cezalarının kesilmesinden ve tahakkuk edip etmediğine bakılmaksızın bu alacaklardan ve bunlara ilişkin fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilir.
(8) Bu madde hükümlerinden yararlanan borçlulardan, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu Kanun kapsamında yapılandırılan alacaklara karşılık cebren ya da rızaen tahsil edilen tutarlar, bu Kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerin en eski vadeli olanından başlamak üzere ve tahsil edildikleri tarihler dikkate alınarak bu madde hükmüne göre mahsup edilir. Bu şekilde yapılan mahsup sonrasında bu Kanun hükümlerine göre ödenmesi gereken tutarlardan fazla ödendiği tespit edilen tutarlar ilgili mevzuat hükümlerine göre red ve iade edilir.
(9) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce, peşin ödeme seçeneğini tercih eden ancak yapılandırılan tutarın tamamını Kanunun 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendi hükmüne göre indirim uygulanmaksızın ödeyenler, 31/12/2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) yazılı olarak talep etmeleri durumunda, anılan bent hükmünden yararlanır ve fazla ödenen tutarlar ilgili mevzuat hükümlerine göre red ve iade edilir.”


Bu haber  1447  kez görüntülendi.
1/27/2017
HAVAİ VE YERALTI YAPI BAĞLANTI HATLARININ TESİSİ VE FOTOĞRAFLANMASI
Üyelerimizin dikkatine;
Yapı bağlantı hattı tesis edilirken, onaylı bağlantı görüşüne, onaylı bağlantı hattı projesine ve y...
E-TİCARET (HIZLI TÜKETİM MALLARI SATIŞINA İLİŞKİN TÜKETİCİ ŞİKAYETLERİ)
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu' nun 2022/76...
BASİT USUL İSTİSNASI
Basit usulde vergi istisnasının uygulanmasına ilişkin ayrıntıların açıklandığı 320 serinumaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği, 26 Mayıs 2...
FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına
Dair Yönetmelik 18 Şubat...
Oda Üyelerinin Borçları
Odamızın bağlı olduğu mesleki federasyon ve esnaf odaları birliğine olan katılım payı ve eğitim payı borçlarımızdan dolayı ilgili kuruluşlar...
ELEKTRİK PANO ODASI TESİSATLARI HAKKINDA DUYURU
 AG iç tesisat projelerinde ve tesisatlarında aşağıda yazılı hususlar göz önünde bulunarak projelerin hazırlanması ve tesisatların...
İŞKUR 2019 YILI BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2019 Yılı Bilgilendirme Broşürüne aşağıdaki "İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI VE İSTİHDAM...
SEYFEBELİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ÖN TALEP İÇİN İSTENEN BELGELER VE ŞARTLAR
SEYFEBELİ MEVKİİNE KURULACAK OLAN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KO...
SANAYİ SİCİL BELGELERİ

            Sayın Üyemiz;     ...

BİYOMETRİK FOTOĞRAFLARDA İSTENEN ÖZELLİKLER

04/08/2017 Tarihli SİVAS VALİLİĞİ il Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden gelen yazıda, T.C. Kiml...

12
Sivas Elektrikçiler Elektronikçiler Bilgisayarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 38. Sokak no:14 SİVAS
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Powered by .NET